Marjapuuro vol. 2.

Tunnustaako kukaan tykkäävänsä marjapuurosta? Juuri siitä Saarioisen ”puolukkapuurosta”, joka onkin oikeasti suurimmaksi osaksi vadelman- ja omenanmakuinen. Tykkäsin siitä lapsena (ja vähän myöhemminkin) hurjasti maidon kanssa. Nykyisin en sitä tietenkään voi syödä, koska se on tehty mannaryyneistä.

Onneksi marjapuuroa voi tehdä itsekin, ja vielä huomattavan paljon helpommin kuin perinteiset vispipuurot ;) Tämä puuro sopii erinomaisesti syötäväksi mihin aikaan päivästä tahansa, olit sitten tien päällä tai työpaikan kahvihuoneessa. Se sisältää aimo annoksen kuitua, antioksidantteja, proteiinia, hyviä hiilihydraatteja ja rasvaa, joten nälkä ei aivan heti pääse yllättämään.

Ainekset:

1 annos

1-1,5 dl vettä (riippuen siitä kuinka löysää puuroa haluat/kuinka tehokkaalla vehkeellä tätä pyörität)
0,5 dl kauralesettä
0,5 dl chiansiemeniä
1 tl lucumajauhetta (ei pakollinen)
1 tl lesitiiniä
1 dl heraproteiinia
2 dl jäisiä puolukoita
1 banaani
1 tl  kp kookosöljyä
(ceylon kanelia)

Sekoita ainekset teho- tai sauvasekoittimella. Hyvällä blenderillä saat chiansiemenetkin kunnolla rikki ja siten sileämmän lopputuloksen. Hera kannattaa lisätä vasta lopussa, koska sillä on mystinen tapa kerätä ilmaa ja kuohkeuttaa puuroa enemmän kuin hiiva taikinaa. Lucuman sijasta voit laittaa vähän hunajaa, jos puuro on makuusi liian karvasta. Päälle voit laittaa omenaa, saksanpähkinöitä tai jotain muuta mitä mielesi tekee. Tietenkin myös puolukoiden tilalla voi käyttää muita marjoja, oma suosikkivaihtoehtoni tähän ovat mustaherukat. Variaatioita löytyy :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *